HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

26. joulukuuta 2013

Näitä jokaisen tulisi halailla / 4 Puppies Every One Should Hug

Aika on kulunut nopeasti siitä, kun pennut tulivat kotiin takaisin. Ihastelua ja käsittelyä on tullut harrastettua usein. Aamuisin on ollut harmi lähteä töihin näiden luota. Joka kerta, kun katoan näkyvistä, olen saanut perääni kaipaavan ulinan. Ilmeisesti minusta on tullut heille sitten jonkinlainen äitihahmo. Tiedän, että ei saisi kiintyä näihin näin kovasti, mutta en voi mitään. Odotin tätä pentuetta niin paljon, mutta sitten kävi miten kävi, joten näen jokaisen näistä hyvin arvokkaana pentusena.

The time has passed quickly since the puppies came back home. I have done a lot of handling and cuddling. In the mornings it has been a shame to leave for work. Every time when I disappear from sight, they begin to cry after me. Apparently, I have become a some sort of a mother figure to them. I know I shouldn't be so attached to these little ones, but I can't help it. I was waiting for this litter so much, but then happened the not expected, so I see each of them a very valuable puppy. 

VIIRU - E. Luthien Tinuviel - 7 viikkoa
Tämä viikonloppu ja joulun aika on erikoista aikaa meille. Pennut ovat saaneet nimensä jo aiemmin, mutta joulun ja uuden vuoden aikana rekisteritädit Kennelliitossa hyväksyvät pienoiset shelttien kerhoon virallisin paperein. Lauantaina meillä kävi sirutustäti Virve kylässä, ja jokainen pienistämme sai sirun niskaansa. Kauhea kokemus jokaiselle, mutta siitä onneksi selvittiin. Maanantaina kävimme Animagissa ensimmäisessä virallisessa pentutarkissa ja kaikki pienemme saivat puhtaat paperit, paitsi Arwenilla oli sitten silmässä lievä CRD eli CEA:n lievin ja yleisin muoto, joka tarkoittaa suoni-verkkokalvon vajaakehitystä. CRD ei vaikuta mitenkaan koiran näköön. Se voi lievimmillään peittyä silmän kehittyessä eli koiralla voi pentuna löytyä lievä crd ja aikuistarkastuksessa se onkin terve. Tarkistuksen jälkeen kiljuin siis ilosta. Olin onnellinen, koska pelkäsin niin paljon pahempaa. Näin jopa painajaisia...

This weekend and the Christmas time is a special time for us. Puppies got their names earlier, but during this Christmas and New Year our little ones are going to be approved officially to a dog register by the Finnish Kennel Club. On Saturday Virve - the chipper auntie - came to see us and put a microchip to every one. A terrible experience for everyone, but fortunately we all survived. On Monday, we went to Animagi to do our first official puppy check and all the small ones received a clean bill except Arwen had a mild CRD on her eye. CRD is CEA's mildest and most common form, which means a vein of the retina is undeveloped. CRD does not affect on dog's sight. The mildest form can disappear during the eye develops. When dog is a puppy, you can found the mild crd and when the dog goes to an adult inspection it is healthy. After the reviews, therefore, I screamed with joy. I was happy because I was waiting so much worse. I even saw some nightmares...

VIIRU - E. Luthien Tinuviel - 7 weeks
Seuraavaksi olisikin edessä pentujen toimittaminen uusiin koteihin. Gala jää meillä kotiin, ja samoin Vallekin hetkeksi, koska sen ottava sijoituskoti ottaa hänet vastaan vasta kesällä. Viiru on myös saanut kodin itselleen jo aikaisemmin. Ainoastaan siis Arwen hakee aktiivisesti kotia nyt, josta laitamme pian ilmoitukset eteenpäin.

Next step is delivering our puppies to their new homes. Gala is going to stay at home, and for a moment Valle too, because the home where we are going to take him, can take him next summer. Viiru has also a home. Only Arwen in now actively looking for a home, of which we will post an add soon.


Pennut kasvavat ja voimistuvat - Puppies are growing 

Tuossa aikaisemmin jo kauhistelin sitä, kuinka aika kulkee eli pennut ovat jo seitsemän viikkoa vanhoja. Kaikki neljä ovat hyvin elinvoimaisia pentuja ja vauhtia riittää. Olemme Peten kanssa hyvin ihastuneita jokaiseen. Uskaltaako niistä edes luopua?

Like I said earlier, time has passed by so quickly and our puppies are now seven weeks old. All four of them are very vibrant and lively little puppies. Pete and I are very fond of each one. How can we give them away? Do we even dare to?


Millaisia koiria pentumme ovat? - What kind of dogs our puppies are?Valle - E. Legolas - 7 viikkoa
Viiru on joukossa se fiksuin. Jotenkin tämä ajatus perinteisestä pahiksesta sopii juuri Viiruun. Fyysisesti neiti ei ole kavereidensa veroinen - puolet koostakin, mutta älyssä peittoaa jokaisen näistä. Viiru oppi ensimmäisenä juomaan vettä kupista, neito pissii jo paperille eli ei enää lattialle, maitoa neito ei enää litki pullosta, koska vettä saa kupista ja ruokaakin syödään silloin, kun sitä tarjotaan. Tosin joskus leikkiminen vie huomion siltä, mutta ei usein. Viiru on myös hyvin leikkisä ja haastaa mielellään kavereitaan kisailuun. Jos leikki menee liian rajuksi, Viiru siirtyy katselupaikalle tutkimaan, mitä maailmassa tapahtuu. Jos joku uskaltaakaan tulla hänen päälleen, hän ilmaisee hyvin kärkkäästi asian ärisemällä, ja ajaa ahdistelijan tiehensä. Vaikka veressä virtaa 1/4 vain suomalaista verta, sisua löytyy siitäkin edestä. Kaivautuu sinun sydämeesi tavalla tai toisella. (Teemabiisi - Depeche Mode - Precious)


Viiru is the smartest of the pack. Somehow, a description of a very traditional villain applies to Viiru. Physically our little lady doesn't match to her friends - she is half the size even, but when it comes to brains, she beats all of them. Viiru was first who learned to drink water from a cup, she even pees already on paper and not on the floor, she doesn't drink milk from bottle anymore, because you can get water from a cup and she eats food when it is offered. However, sometimes playing distracts her from it, but not often. Viiru is also very playful and challenges her friends to games and fun. If the playing goes too wild, Viiru moves to a place where she can watch what happens next. If anyone dares not come over her, she drives the molester away. Although she has only 1/4 of a Finnish blood, she has lots of SISU in her. She digs herself right into your heart in one way or another. (Theme Song - Depeche Mode - Precious)

Valle - E. Legolas - 7 weeks
Valle on porukan ainut poika, mutta ei vähäisin. Valle on leikkisä ja eloisa eli hieman isänsä oloinen. Vauhtia ja ponnistusvoimaa pojalla on myös eli hänestä tulee mahtava agilitykoira. Valle pissailee ja kakkii myös hyvin paperille. Poikavietit ovat myös heränneet varhain eli heti silmien auettua yritettiin astua siskoa ja kania. Vallen parasta antia ovat kuitenkin ne hurmaavan siniset silmät. Kun pieni mies napittaa niillä sinua lattialta, sulavat hellittelykoneiksi maailman pahimmatkin pahikset. Lisäksi Vallelle on siunaantunut uskomattoman pitkä häntä, joka heiluu aina iloisesti leikkien tiimellyksessä. Kun Valle juoksee, naurun ja ilon voi nähdä sen naamalla. (Teemabiisi - Adele - Daydreamer)


Valle is the only boy in a bunch, but not the least. Valle is a playful and lively boy, slightly like his father. Speed ​​and jumping strength he has a lot, so he will be a great agility dog. Valle pees and poops on a paper too. He has a manly gestures, because as soon as the eyes opened, he tried to step his sisters and a rabbit. Best thing in Valle are the charming blue eyes. When a small man sits and looks to you from the floor, melts the world's worst bad guys. In addition, Valle has been blessed with an incredibly long tail that swings always happily when he is playing with others. When Valle runs, you can see that laughter and joy on his face. (Theme Song - Adele - Daydreamer)

Gala - E. Galadriel - 7 viikkoa
Gala on porukan missi. Neiti tykkää poseerata ja nauttii huomiosta. Gala on myös hyvin leikkisä ja eloisa tapaus. Jos joku vihjaakaan leikkimisestä, Gala on siellä ensimmäisenä. Ruoka maistuu hyvin ja siitä on merkkinä hyvin jämäkkä runko. Gala on Vallen paras kaveri ja sen näkee usein leikeissä, kun vedetään narua tai juostaan pentulaa ympäri haukkuen ja äristen. Gala myös haastaa toisia leikkimään etupää alhaalla ja takapää pystyssä, ja samalla hyppelee sekä haukuskelee näille. Pahaa saa tehdä esim. repimällä sanomalehtiä huomiota herättääkseen. Katse on terävä ja tiedostava. Kaiken kuitenkin saa anteeksi, kun napotetaan sille pienellä mustapuolikkaalla naamalla kohti ja hymyillään. Mistä tietää, että Gala hymyilee? Galan kuonossa väri tai muu tekee ilmeen sellaiseksi, että neito hymyilee sinulle. Sydän sulaa joka kerta. (Teemabiisi - Elvis Costello - She)

Gala - E. Galadriel - 7 weeks
Gala is the beauty queen of the bunch. She likes to pose and enjoys the attention. Gala is also very playful and lively one. If someone suggests playing, Gala will be there first. The food tastes good and of it she has a very sturdy body. Gala and Valle are best friends and can often be seen playing with the pull-string, or running around barking and growling. Gala also challenges others to play - she has her front body down and her but up, and at the same time she jumps and barks at others. She might do some evil things for example tear a newspapers to raise attention. Her look is sharp and conscious. However, all is forgiven when she looks straight at you with that half black face and has a smile on her face. How do I know that the Gala is smiling? Galas muzzle color or something else makes it look like she smiles at you. The heart melts every time. (Theme Song - Elvis Costello - She)

Arwen - E. Arwen Undomiel - 7 viikkoa
Arwen on porukan pomo. Jos joku ei mene tämän neidin mieliksi, hän sen myös ilmaisee. Hän haluaa ensimmäisenä huomion, jos joku sen saa ennen häntä, hän ilmaisee sen ärtyneellä haukahdus-murahduksella. Arwen on myös erotuomari, koska jos leikki menee liian rajuksi, Arwen tulee ja lopettaa sen. Jos Viirua kiusataan liikaa, Arwen tulee ja puolustaa. Tosin se ei estä häntä kiusaamasta Viirua, mutta Arwen tekee sen hellemmin. Arwenilla naama on myös sellainen, että sillä sulatetaan myös maailman pahimmat pahikset, koska tällä neidillä on aivan uskomattoman isot silmät. Arwen on myös leikkisä ja juoksentelee mielellään toisten mukana. Arwen on ihana tapaus omine ominaisine piirteineen. (Teemabiisi - LOTR OST - The Council of Elrond - Aniron theme for Arwen and Aragorn)


Arwen - E. Arwen Undomiel - 7 weeks
Arwen is the boss of this gang. If someone does not go like this little lady was expecting, she tells it with a loud noise. She wants to be cuddled first, if someone gets it before her, she expresses it with a bark and irritated growl. Arwen is also a referee. When the playing goes too wild, Arwen will come and stop it. If Viiry is bullied too much, Arwen will come and defend. However, that doesn't stop her from harassing Viiru, but Arwen makes it more gently. Arwen's face looks also like it would melt the world's worst bad guys, because this lady has just so incredibly big eyes. Arwen is also playful and she runs around with others. Arwen is a wonderful puppy, with her own style. (Theme Song - LOTR OST - The Council of Elrond - Aniron theme for Aragorn and Arwen)

Valokuvia jaan mielelläni Facebook-tililläni, mutta ne eivät näy kaikille. Tämän linkin avulla voit kuitenkin vilkaista, millaisia vilperttejä ne ovat: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152101328027733.1073741836.801252732&type=1&l=6676e231ef.

I have put some photos on my Facebook account, but they are not visible to everyone. With this link, however, you can take a look at what kind of gremlins these puppies are: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152101328027733.1073741836.801252732&type=1&l=6676e231ef


Mitä muuta kuuluu? - What else?

Niin se aika vain kulkee. Opettajana saan huokaista nyt hieman helpotuksesta, koska syyslukukausi on ohitse eli joululoma alkoi. Valitettavasti töitä ehti kasautua, joten lomallakaan ei säästy töiden teolta. Onneksi ehdin tehdä ne ensi vuonna, kun ennen töiden alkua saan olla vielä viikon kotona ja valmistella tulevaa. Syksy on ollut myös hyvin raskas henkisesti, koska menetyksiltä ei ole voinut välttyä. Ystäväpiiristäni on nukkunut tänä syksynä pois valovoimaisia henkilöitä, joiden olisin suonut elävän kauemmin. Tämä runo on omistettu heille kaikille ja jouluna sytytän jokaisen kynttilän Teille:

So the time just passes. As a teacher, I get to breathe a little bit now as the fall semester is over - the Christmas holidays begin. Unfortunately, I have still some work to do, so I won't be on a vacation the whole time. Fortunately, I have time to do them in the beginning of the next year, before the work starts. Autumn has also been a very heavy emotionally, because the losses could not have been avoided. A few very important people from my circle of friends have passed away this fall. They were the ones, who I would have liked to live longer. This poem is dedicated to all of them, and I'll light a candle for each of you:


Laivasi lipui jo satamaan, 
sen kauniin ja ihanan rauhan maan. 
Ohi ovat arki ja työ, 
purjehduksesi on päättynyt, 
taivaan kotiin matkaaja palaa. 

Et ole ikiunessa, et ole poissa, 
olet tuhat tuulta puistikoissa, 
olet valon välke aallokossa, 
olet timantti hankien loisteessa. 

Et ole jättänyt meitä, et ole vaiti, 
olet lintujen laulu taivaalla, 
olet kuiskaus viljapellolla, 
olet henkäys rakkaittesi poskella. 

(LÄHDE: http://www.positiivarit.fi/suru)