HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

16. kesäkuuta 2011

Kesä 2011 - Mitä takana, mitä tulevaisuudessa?

Mistähän sitä lähtisi liikkeelle tällä kertaa? Hieman on aikaa siitä, kun viimeksi olen kirjoittanut tänne. Syyksi voisi ilmoittaa opettajan kevätkiireet ja sen, että toimin ensimmäistä kertaa päättävän luokan ryhmänohjaajana. Potkin siis koko kevään oppilaitamme valmiiksi ja sitten jaoin heille todistukset ja lakit päätöstilaisuudessa. Siinä oli siis puuhaa kerrakseen. Työ oli arvokasta, koska tänä vuonna meidän oppilaitoksestamme valmistui eniten oppilaita kuin koskaan aikaisemmin. Hyvä me ryhmisohjaajat ja opot!

Nyt tuosta on selvitty ja numerot on annettu kaikista kevään kursseista omille kurssilaisille. Vielä siellä muutama rästijä pyörii jaloissa, mutta ei se haittaa. Heinäkuussa sanon työsähköpostille ja muulle lopullisesti hei hei! Palaan asiaan sitten syksyllä toivottavasti.

Kesäloma tuo mukanaan sen ihanuuden, että pääsen taas tekemään asioita koirien kanssa päivittäin. Toisaalta nyt on aikaa kouluttaakin koiria paremmin ja harjoitella agilityä niin kuin muitakin taitoja. Lexien kohdalla se on hieman ollut vähempää tuo kouluttaminen, mutta hyvin se on omaksunut niitä taitoja, mitä Viivilläkin on.

Toisaalta alkukesän agitreenit eivät ole meidän kohdallamme päässeet oikein käyntiin, koska tytöt olivat ensin juoksussa kaksi ensimmäistä viikkoa ja sitten Petri "vei" auton työreissuille Kuopioon juuri sopivasti treenipäivinä. Treenipäivämme ei siis olekaan enää maanantai ja tiistai, vaan pahimmat ja ärsyttävimmät päivät eli keskiviikko ja torstai.

------

Where should I begin this time? A little time has past since I last wrote here. The reason might be my job as a teacher and the common spring rush plus for the first time I was the instructor of ending class. So I had to kick them the whole spring, so that they could graduate and then I passed them certificates and hats in the closing ceremony. So it has been busy enough. The work I made was valuable, because this year from our school graduated the most students than ever before. We did good!

Now that is all over and I have given all the numbers to my students. Some late walkers are still bugging me, but it's okay. In July, I say to my email bye bye. I will come back to it, then hopefully in the autumn.

Summer vacation brings with it a whole new free time and I get to do things with the dogs on a daily basis. On the other hand it is now time to train my little dogs better and to practice agility like all the other skills. In Lexie's case, it has been a little slow on training, but fortunately she has adapted those skills, what Viivi has.

On the other hand the early summers agility training has not started greatly with us, because the girls were the first weeks in heat and then Petri "took" the car to business trip to Kuopio on training days. Our training days has changed, so we don't train no longer on Monday and Tuesday, but the worst and most annoying days of the week - on Wednesday and Thursday.


Koiranäyttelyitäkö? - Dog Shows?

Koiranäyttelyissä olemme päättäneet käydä seuraavasti:
Viivi tosiaan pääsee tositoimiin pienen tauon jälkeen nyt ensi viikonloppuna. ERIä lähdemme tavoittelemaan, mutta voi olla vaikeassa. Neiti on niin jännittynyt aina. Voi olla, että omii sen myös omistajastaan. Oulu on toinen paikka, missä lähdemme testaamaan miestuomareita. Olemme käyneet ennen tuota Lapissa harjoittelemassa pelottavimman miehen kanssa hommaa, joten toivottavasti se tuottaa tulosta. Kuopiossa molemmat pääsevät kehiin. Näiden jälkeen katsotaan, mennäänkö Kokkolaan molempien kanssa vai vain toisen ja samoin Seinäjoki on avoin.

Lexien kanssa Haukiputaalta tarkoituksena olisi saada se viimeinen neljäs KP eli kunniapalkinto. Sitten voimme hieman kasvaa ja aikuistua. Loppukesästä lähdemme sitten junnuluokkaan kokeilemaan, mitä meistä siellä sanotaan. Turkkia Lexielle on tullut ihan mukavasti. Toivottavasti se ei tipu kesän aikana.

Viiville siis tavoitellaan ERIä ja sijoituksia ja Lexielle KP:tä, ERIä ja sijoituksia. Sen näkee sitten loppukesästä, mitä saimme käteen vai jäikö mitään.

------

The dog shows in which we have decided to go this summer are:
Viivi to OPEN and Lexie to PUPPY

 • 16. - 17.7. Oulu INT: Viivi to OPEN
 • 7.8. Kuopio INT: Viivi to OPEN and Lexie to JUNIOR
 • 20.8. Kokkola FC1: Viivi to OPEN and Lexie to JUNIOR
 • 29.10 - 30.11. Seinäjoki INT: Viivi? and Lexie?


 • Next weekend Viivi actually get to do some real work after a short break. We are trying for ERI, but it can be difficult. She is always so tense. It may be that she gets it from her owner. Oulu is next place where we start to test the behavior with male judges. We are going to North before the shows to rehears shows with the most frightening man, so hopefully it will pay off. To Kuopio we are going to take them both. After that we'll have to deside, do we want to take them both to Seinäjoki and Kokkola.

  Lexie starts from Haukipudas too. We try to get the fourh and last KP honor. Then we can just grow and grow up. Late in the summer we are going to go to Kuopio to the junior class to try out what they think of us. The coat is excellet on Lexie now, so hopefully it will not drop off during the summer.

  Therefore for Viivi we try to get the ERI and positions and with Lexie KP honor, ERI and positions. We'll see in the end of the summer, how did we do.


  Kesäiset helteet ja lenkit - Summer heat and joggs

  Tämä kesä on kyllä kunnostautunut heti alusta lämpimillä keleillä. Heti, kun loma alkoi, alkoivat kauheat helteet. Sisähommia on siis saanut tehdä koirien kanssa päivät ja illalla olemme sitten aina häipyneet hikilenkille. Päivällä käyn tosiaan nakkelemassa tyttöjen kanssa lelua tuossa vieruspuistossa. Tytöt nauttivat siitä ja saavat jotain toimintaa, koska muuten on niin tylsää istua sisällä.

  Lexie on oppinut nyt myös hakemaan lelun ja tuomaan sen takaisin heittäjälle. Tästä onkin sitten muodostunut kauhea kisailu päälle joka kerta: Kumpi ehtii lelulle ensin?
  Lexien vahvuus on pienempi tilannenopeus, joten se ehtii jarruttaa lelulle ja poimia sen, jos Viivi ei ole hökeltäessään saanut siitä otetta ilmassa. Viivi nappaa siis ilmasta lelut, Lexie poimii ne maasta. Se on ollut meillä työnjakona.

  ------

  This summer has distinguished himself with warm weather. As soon as the holiday began, began the terrible heat wave. Working inside has been the thing and then in the evening, we have always gone for long a sweat jog. During the day, I go out just for a short periods of time to throw the girls a toy in the park nearby. Girls really enjoy it and get some action, because otherwise it would be so boring to sit inside.

  Lexie has learned now to get a toy and bring it back to the thrower. Now girls are fighting over who gets to the toy first? Lexie's strength is slower speed, so she has time to slow down and pick up the toy, if Viivi hasn't got a grip of it in the air. All in all Viivi tries to grab the toy in the air and Lexie picks them from the ground.


  Kesän öttiäiset - Summers bugs

  Kesä ja öttiset ovat sitten olleet myös riesana enemmän kuin koskaan ennen. Olenkin ihmetellyt, mistä niitä oikein tulee. Lexie sai korvaansa ensimmäisen punkin tänä kesänä. Sain sen onneksi hienosti pois korvasta. Viivillä punkkeja ei ole koskaan ollut, joten hieman oli ihmeissäni, kun Lexiellä sellainen korvassa jökötti.

  En laittanut tytöille punkkiaineita heti alkukesästä, koska ostimme yrittipannat. Valitettavasti niiden teho ei toiminut tyttöihin, joten otin ne pois ja laitoin Bayvantikit niskaan. Nyt olemme saaneet olla rauhassa.

  Tänä kesänä on noita itikoita ollut kyllä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Metsälenkillä et ole koskaan yksin, jos sinne erehdyt sopivana tuulettomana päivänä mustat tai tummat vaatteet päällä. Pitää ilmeisesti aloittaa tuo valkosipulikuuri myös koko konkkaronkalle, että saisi pidettyä nuo öttiäiset kaukana itsestään sekä koiristaan.

  Viivi aloitti myös ampiaisten metsästyskauden eli metsästi vissiin ensimmäisen kimalaisen suuhunsa vanhingoittumattomana ja kimalainen kiitti Viiviä tästä pienellä pistolla. Tuloksena oli turvonnut poski sekä alaleuka. Onneksi se meni ohitse kylmällä siteellä ja 1/4 kyypilleriä. Oli vain kauhean näköinen tuo meidän pikkunen, kun se tuli anovana ja katuvana hakemaan hoitoa minulta ko. tapahtuman jälkeen alahuuli pingispallon kokoisena.

  ------

  Summer and bugs have been bugging us more than ever before. I wonder they are coming from. Lexie got her first tik on the ear this summer. Fortunately, I got it off nicely. Viivi han't had tiks ever, I was a little surprised when I noticed one on Lexie's ear.

  I did not put the tick products on girls at the beginning of the summer, because we bought herbal collars for that at first. Unfortunately their power was not working on my girls, so I took them off and put a Bayvantik oil in the neck of them both. Now we have been left alone.

  This summer there have been bugs more than ever before. You don't jog ín the forest alone, if there is a windless day and you have a suitable black or dark cloth on. Apparently I have to start eating garlic with the whole gang. That might keep those bugs away from us and our dogs.

  Viivi began the wasp hunting season and hunted down first. She took it in her mouth unharmed and bumblebee thanked Viiviä with a small bite. The result was a swollen cheek and jaw. Fortunately, it went past with the cold dressing and 1/4 viper pill. It was just awful to look at her, when she came to me begging and repentant and to seek treatment to her thing from me with the lower lip as big as ping-pong ball.


  Kotitreeniä - Home training

  Kotitreeniä pitäisi harrastaa agissa ja näyttelykäyttäytymisessä. Olenkin tilannut isältäni estepaketin, jonka saamme mahdollisesti lähiaikoina. Sitten pääsemmekin harjoittelemaan kunnolla tätä toimintaa. Ei enää tarvitse olla niin riippuvainen koulutusajoista. Tietysti koulutuksessa keskitytään sitten niihin kontaktiesteisiin, joiden kanssa meillä on vielä tekemistä molempien kanssa. Viivi ei siedä keinua ja Lexie pelkää a-estettä.

  ------

  We shoud start doing some home training in agility and show behavior. I have ordered from my father a obstacle package, which we'll get soon. The we are able to train agility at home. We don't have to be so pendant of the training place. In real training days we are going to concentrate on contact obstacles. Viivi does not like swing and Lexie is a littele afraid of the a obstacle.