HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

19. kesäkuuta 2011

Haukiputaan ryhmis Virpiniemessä 19.6.2011

Tänään Haukiputaan Kennelkerho järjesti ryhmänäyttelyn Virpiniemessä ryhmille FC1 ja FC2. Paikkana toimi Virpiniemen liikuntaopisto ja hiihtostadion. Siellä oli meille viritetty kehiä, joilla sitten kävimme koiramme esittelemässä.Lähdimme "kisailemaan" molempien koiriemme voimalla. Viivi pääsi pitkästä aikaa kehään - katsoisimme, mitä harjoitus on tuonut tullessaan. Lexie taas pääsisi viimeisen kerran pentukehään. Tämän jälkeen näemme Lexien seuraavan kerran Kuopiossa.

Onneksi näyttelypaikka oli lähellä meitä, joten ei tarvinnut pitkästi ajella ja stressata asian päälle. Lähdimmekin näyttelyyn Kimi Räikkönen -asenteella: "Tehdään parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää."

Lexie PEK3

Shelttipennut arvioitiin kehässä 5. Tuomarina toimi Hilkka Salohalla.

Lexie pääsi koiristamme kehään ensimmäisenä. Shelttipennut kilpailivat kehässä 5. Yhteensä pentuja oli 8: 2 urosta ja 6 narttua. Uroskehän voitto meni Lemmikkipolun Speedy Gonzalesille eli Speedylle.

Narttukehässä mukana olivat mm. Iinan Asta sekä Seijan ja Juhan omat tytöt Siri, Leidi. Entisiä leikkikavereita siis kaikki tyynni.

Lexiellä kehässä oleminen meni mukavasti. Liikkuminen ja paikallaan oleminen tapahtuvat sillä niin luonnostaan, että Lexietä on todella helppo viedä ja näyttää. Tuomari oli hyvin perusteellinen arvioinnissaan. Hän tutki koirat tarkkaan ja kertoi samalla, mitä oli hyvin ja mitä huonosti. Oli mukava saada "perusteellinen" arvio.

Lopulta tuomarin harkinnan jälkeen selvisimme kolmansiksi pentukehässä eli olimme PEK3. Jäimme ilman kunniapalkintoa, mutta haitanneeko tuo. Olin tyytyväinen suoritukseen. Tästä on hyvä lähteä tällä kokemuksella junnukehään loppukesästä. Annetaan turkin ja muotojen kehittyä.Hauskinta oli huomata pentukehässä, että Lexie ja Leidi olivat joukon pienimmät ja siroimmat. Tuomari tykkäsi tänään enemmän jykevämmistä ja isommista tapauksista. Meidän pienten pitää vielä kasvaa ja kehittyä.


Viivi AVO-EH

Viivi osallistui tänään ensimmäisen kerran avoimeen luokkaan. Pidimme harjoittelutauon nuorten luokan jälkeen. Harjoittelimme oikeaa askellusta ja oikeaa tyyliä, miten mennään. Toisaalta esittäjänkin piti löytää oikea vauhti koiran kanssa. Otin vinkkejä vastaan niin Kaltakareilta ja Lindalta, joten niiden perusteella pääsin jo pitkälle.

Narttujen avoin luokka järjestettiin kehässä 6 ja tuomarina toimi Marjatta Pylväinen-Suorsa.

Viivin kanssa askelluksessa pitää muistaa se, että kuljen hieman edellä ja pidän hihnan rentona, mutta hieman tiukkana. En saa myöskään juosta, vaan minun pitää kävellä nopeasti. Ohjaajan kulku ei haittaa, vaikka se näyttäisi kuinka pöljältä, tärkeää on, että Viivi saa liikkeet näkymään kauniisti.

Lähdimmekin kehään zen-asenteella, että annamme parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää. Odotellessamme kehää, naureskelimme Viitasaaren Suvin kanssa, että mitähän tästä tulee. Tuomari oli todella tiukka arvostelija. Edessämme katsoimme, kun tuomari jakoi muutamalle keltaisen ja vihreänkin.

Nostin Viivin pöydälle pojottamaan. Tuomari kopeloi pään ja kaikki myös hyvin tarkkaan. Mittausta hän ei tytölle tehnyt. Ilmeisesti olimme oikean kokoisia hänen mielestään. Viivi käyttäytyi mahtavasti kehässä: ei hyppelyä, ei juoksua ja ei tanssia. Kaikki meni nätisti ja hienosti. Liikkeetkin sujuivat kauniisti. Arvioinniksi saimme EH:n eli erittäin hyvän ja tuomari painotti erittäin-sanaa. Olin tyytyväinen arvosteluun ja Viiviin. Viivi osasi nyt tehdä sen, mitä olimme harjoitelleetkin.Seuraavaksi suuntaamme Ouluun.


Loppusanat

Oli mukava käydä taas näyttelyissä. Olen huomannut (toisetkin sanoivat), että olen saanut varmuutta kehään. Esittäminen sujuu nyt hyvin ja tiedän, miten tyttöjä pitää viedä. Vielä pitää aina harjoitella lisää, mutta nyt, kun perusteet alkavat olla hyvin hallussa, tästä on hyvä jatkaa.

Trimmausta pitää vielä harjoitella jonkin verran. Viivin korvat ovat nimenomaan sellaiset, joiden kanssa pitää kehitellä taktiikkoja kirjan mukaisesti eli miten saadaan kevyet korvat näyttämään täydellisiltä.