HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

24. tammikuuta 2011

Sisäsiistikö?

Niinpä niin. Sitä ei pitäisi huudella ennen kuin lirahtaa. Meidän neiti ei todellakaan ole vielä oppinut sisäsiistiksi sitten... Mitähän sitä ajatteli, kun kirjoitteli viimeksi. Se oli varmaan eräs niitä onnistuneita päiviä, jolloin asiat menivät nappiin. Liruista emme siis ole päässeet, patukoista puhumattakaan, eroon. Jatkamme harjoituksia. Talvipentua emme sitten seuraavaksi kyllä hanki. Kesä on parempaa aikaa.


Agilityä olisi kiva harrastaa

Viime maanantaina lumimyräkän jälkeen harjoitushallimme koki kovia - se romahti ja siihen repesi 3 m halkeama kiitos väärässä paikassa olleen nosturin. Harjoituksia ei siis viime maanantaina ollut, vaan olimme siellä urakoimassa lumen kanssa. Olihan se hommaa, mutta saimme tehtyä ruumiillista työtä ja koirat saivat vuorostaa levätä. Vähän tuli sellainen olo, että itku, mutta onneksi halli on nyt viikon aikana saatu korjattua ja pääsemme harjoituksiin taas tänään! JEE!!! Olemme sitä odottaneetkin. Toivottavasti Viivi ei päätä aloittaa niitä juoksujaan nyt.

Lenkkeilyä, kasvattajan vierailua

Olemme aloittaneet nyt pienet lenkkeilyt tyttöjen kanssa. Viivi saa juosta vapaana metsässä, mutta Lexie on edelleen pannassa. Ihan hyvin neiti kulkee jo lenkillä, vaikka aluksi näytti, että vetämisestä saa vain jarrut päälle. Nyt voimme aloittaa nätisti hihnassa -harjoitukset.

Nyt kevättalvi aloittaa tulonsa, joten pakkasetkin ovat hieman lauhtuneet. Olemme päässeet lenkkeilemään päivällä mukavasti. Se on ihan mukavaa ja olen kaivannutkin näitä hetkiä. Viivi näyttää kaivanneet myös.

Viikonloppuna saimme sunnuntaina yllärivieraan - Lexien kasvattajan Lindan. Hän tuli käymään kylässä ohiajomatkallaan, kun oli käynyt astutusreissulla koiransa Märthan kanssa Turussa. Hän oli nähnyt Lexien siskon Wiin Helsingissä ja nyt Lexien sitten täällä Kempeleessä. Ihan mukava oli nähdä häntä pitkästä aikaa ja porista kuulumisia. Hän antoi myös hyviä neuvoja, miten poistaa muutama ärsyttävä tapa Lexieltä. Hän yöpyi meillä ja lähti maanantaiaamusta sitten kohti kotiaan. Oli varmasti väsyttävä ajella tuo väli viikonlopun aikana yksin. Ei yhtään ihme, että hän halusi huilia välillä hetken.

Otimme muutamia valokuvia. Hän lähettää ne minulle jonkun tässä jossain vaiheessa. Laitan ne sitten tänne, kun saan ne.

--------------

Yeah, right. I should not shout before she pees. Our girl has not really yet been housetrained. I wonder what I thought about when I wrote here last time. It was probably one of the most successful days when things went perfect. Pees we have not been able to get rid off not to mention the chocolad bars. We will continue the exercises. Winter puppy is not the next one. Summer is a better time.

Agility would be nice to engage in

Last Monday, after the snow storm, our training hall collapsed and got tored a 3-meter crack thanks to a wrongly placed crane. Exercises were on hold then and on Monday we were there removing snow of the hall. It was a big job, but we had did the work. Dogs were at easy traiing. I was little sad, but fortunately, the hall has now been repaired during the week and we get to exercise again today! JEE! We are waiting for it. Hopefully, Viivi does not start her runs now.

Jogging, educator times

I have started doing little jogging with the girls. Viivi can run free in the woods, but Lexie is still on leach. Now Lexie behaves well on walks, although at first it seemed that if you pulled, Lexie put her breaks on. Now we can start "very nicely on a leash" -exercises.

Now spring winter is beginning to start, so the weather has been slightly warmer. We now can do jogging during the day. It is quite nice, and I longed for those moments. Viivi seems also longed for that too.

This weekend we got a surprise guest - Lexie's breeder Linda. She came to visit us after she had been on a mating tour with her dog Märtha in Turku, Finland. She had seen Lexie's sister Wii in Helsinki and now Lexie here in Kempele. It was really nice to see her for a long time and talk about thing. She also gave some good advices on how to remove a few pesky ways of Lexie. She stayed the night and left home on Monday morning. It mush have been certainly a tiring ride to do on the weekend alone. Not at all surprising that she wanted to take a break.

We took a few photos. She sends them to me at some point. I'll post them here when I get them.