HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

13. joulukuuta 2010

Ensimmäiset päivät takana!

Viikonloppu on mennyt vilahtaen. Miten se aika kuluukin tuolla lattian rajassa riehuen tuon yhden pienen kanssa ja sitten tuo isompi yrittää koko ajan viedä myös huomion. Hieman on vielä epävarma olo Viivillä omasta asemastaan, mutta eiköhän se selviä, kun vahvistamme sitä tietyillä tavoilla. Toivottavasti neiti tajuaa, että hän on se ensimmäinen ja ottaa lopulta valta-aseman.

Viivin asema ja maailma nyt

Viivi on ollut Lexien saavuttua hieman epävarma omasta tilastaan. Otetaan vastaan siis neuvoja, miten aikaisemman koiran asemaa voi parantaa tai totuttaa hänet siihen, että täällä talossa on nyt kaksi koiraa. Viivi on vielä aika kulttuurishokissa kaikesta tästä, joten toivon (sormet ristissä), että iso neiti tajuaa olevansa herra pian. Aika toivottavasti parantaa tilanteen.

On ollut hauska seurata iltavillejä tytöillä, kun kämppää kierretään kauhealla vauhdilla ympäriinsä. Perusreitiksi on nyt tullut juosta olohuoneesta eteiseen, eteisestä keittiöön ja keittiöstä olohuoneeseen takaisin. Siinä matot saavat kyytiä ja alustat samoin. Rataennätyksiä on rikottu joka ilta.

Hauskin leikki, miten olen tässä valtataistelussa nähnyt, on ollut tikun omistajuudesta väittely. Kun Lexie sai tikun, Viivi otti sen pois ja kantoi omaan paikkaansa. Pian Lexie tulee perässä ja ottaa tikun Viiviltä pois. Lexie juoksee omaan paikkaansa, mutta pian Viivi on perässä ja ottaa taas tikun pois. Tätä jatkuu vaikka kuinka pitkään. Lopulta toinen kyllästyy ja se toinen on useimmiten Viivi. Harmillista, että neidistä on tullut "munaton", vaikka aikaisemmin esimerkiksi shelttilenkeillä ja kaikissa muissa paikoissa neiti on ollut se ykkönen. Katsellaan, miten ajan kanssa käy.

Olen yrittänyt vahvistaa Viivin asemaa siten, että olen tervehtinyt häntä ensimmäisenä aamulla, antanut ruoan ensimmäiseksi Viiville ja aina tehnyt kaiken ensin Viiville ja sitten Lexielle.

Sairaus hiipi perheeseemme

Kaikki valokuvaukset ovat jääneet vähälle, kun Petri on sairastunut uudelleen tautiin. Kuume nousi lauantaina illalla uudelleen ja mies meni ihan tukkoon. Ääntä tuskin lähtee ollenkaan ja sitten silmät rähmivät kauheasti. Kuume on ärsyttävä siten, että se nousee ja laskee koko ajan. Se ei asetu aloilleen ollenkaan. Hänellä on tosin aika varattuna iltapäivälle lekurille, joten toivottavasti saamme jotain selvyyttä, onko tämä se possunuha vai ei. Toivottavasti ei tartu minuun! Olen ottanut nyt itse kauhean vitamiiniähkyn, että ei tulisi päälle. (Sormet ristissä!)

Pitää siis itse ottaa kamera käteen. :D

------

The weekend has gone past with speed. My time has been spend on floor level with that new little rascal, and then I try to give the bigger one some care, that she does not get too jealous. Viivi is little uncertain still, but I guess it change when you confirm it in certain ways. Hopefully, she realizes that she is the first.

Viivi's role in our world now

Viivi has been a little insecure when Lexie arrived. So every advice is taken in notice, how the earlier dog can accustom to the fact that there is two dogs in the house now. Viivi has a little culture shock of all this, so I hope (fingers crossed), a big girl soon realizes that she is the master of the house in a good way. Time will hopefully improve the situation.

It's been fun to watch the "wild" girls, when the cabin is rotated around in a terrible pace. For a basic tour has now become a run from the living room to the hallway, from the hallway to kitchen, then from kitchen to the living room back. Carpets get banged and platforms as well. Track records have been broken every evening.

The funniest play, what I've seen between this power struggle, has been defining the ownership of a stick. When Lexie got stick, Viivi took it out and carried it on her own case. Lexie will soon follow and take the stick from Viivi. Lexie runs to her own place, but soon after Viivi comes after again and goes off with the stick. This continues endlessly. Eventually, one of them get tired of second and usually its Viivi. A pity that the lady has become a "ball less", although in the past, for example sheltti gatherings and at all other places she has been the number one. We'll see what happens with time.

I have tried to strengthen the role of Viivi such a way that I'm the first to greet her in the morning, I give the food first to Viivi and always do everything first to Viivi and then to Lexie.

Sickness crept in the family

All photographing is now on pause. Petri has got the flue again. On saturday night, fever rose again and the man went pretty sick. Sound barely leaves at all from the troat, and then the eyes get glotted terribly. Fever is changing all the time: it rises and falls all the time. It does not settle at all. He is got a doctor appointment for the afternoon, so hopefully we get some clarity on whether this is - the piggy flu or not. I hope he did not give it to me! I've been taking lots of vitamins now. (Fingers crossed!)

I have to try to take pictures myself. :D