HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

18. joulukuuta 2010

Aika kuluu nopeasti - Times goes so fast!

Aikaa kuluu todella nopeasti koiria katsellessa. On se vain niin jännää, miten nuo kaksi keskenään kisuavat.

Viivi ja seikkailut

Olemme nyt Viivin kanssa aloittaneet paluun normaaliin arkeen. Pahimmat pakkaset menivät siis ohitse ja olemme päässeet käymään lenkeillä. JEE! On se ollut mukavaa, kun neiti on päässyt irtautumaan välillä alituisesta kisuamisesta ja häirinnästä. Lexie nimittäin pitää parastaan siinä, että saa näykittyä Viiviä takamuksesta tai sitten partakarvoista.

Viivi on aloittanut nyt se dominoinnin sitten kunnolla. Se pyöräyttelee aina Lexietä, jos tämä alkaa uhittelemaan liikaa. Viivi taistelee myös leluista nyt hanakammin. Tosin vielä onneksi ovat leikit olleet ihan mukavia ja hyviä eli Viivi ymmärtää, että Lexie on vielä pieni.

Lexie ja elämä uudessa kodissa

Lexie on kyllä valloittava tapaus. Se osaa olla nätti ja toisaalta sitten ilkeäkin. Lexie syö kaiken mahdollisen, mitä lattialta löytyy. Meillä oli paljonkin sanomalehtiä aluksi lattioilla pisuvaippoina, mutta olemme joutuneet vähentämään niiden määrää sen takia, että Lexie tykkää syödä paperit. Nyt lehtiä on vain pisu- ja kakkapaikoilla, jonne mennään itse asialle. Ehkä kohta siirrymme ulos.

Lexie on nauttinut viimeiset päivät siitä, että hän on saanut käydä syömässä takapihatossujani. Kyllästyin lopulta kokoaikaiseen vahtimiseen ja kieltelyyn. Sivelin niihin hieman tapascoa ja vielä habanero tapascoa, jotta pureminen loppuisi. Jätin kengät lattialle, ja jäin odottamaan, mitä tapahtuisi. Lexie meni tavalliseen tapaansa kenkien luokse ja otti yhden haukkauksen. Tämän jälkeen alkoi tapahtua: pää vetäytyy nopeasti pois tossuilta, jonka jälkeen suuta piti maiskutella ja tassulla puhdistaa. Tämän jälkeen Lexie juoksi ympäri kämppää pärskien ja päätä heiluttaen. Annoin hänelle maitoa, jotta pahin polte häviäisi. Tämän jälkeen ei tossuihin ole enää koskettu.

Lexie on ärhäkkä tapaus. Jos kiellät häntä jostakin, hän haukkuu sinulle takaisin. Se on aivan eri asia kuin Viivin kanssa. Viivi teki aina niin kuin sanottiin ilman hirveää taivuttelua. Katsotaan, mitä tässä tapahtuu. Pitää vain olla tiukka.

Lexie on myöskin osoittautunut varsinaiseksi gazelliksi. Siivosin eilen työhuonetta ja kasasin sitten ns. tavaramuurin, että tytöt "eivät pääsisi" minua katsomaan sinne. Lattialla kun oli pientä tavaraa, joka menisi ainakin Lexien suuhun nopeasti. Viivi ei tullut, koska häntä kun kieltää kerran, hän ei tule. Lexie taas koko ajan kiipeili muurin päälle ja jäi sitten siihen seisoskelemaan tulematta alas tai toi siihen tikun, jota tämä sitten jäi syömään sen muurin päälle. Korkealta on siis kiva katsella maailmaa. Varsinainen kukkulan kuningas -kompleksi on siis syntymässä.

Ihaninta on, että yöt meillä nukutaan hyvin rauhallisesti. Ei ole turhia vikinöitä kesken yön eikä herättämisiä. Pitkät yöunet nukutaan hyvin rauhallisesti, joka on todellakin ihanuus! Pissoja neiti on yöllä tehnyt, mutta silloin se on noussut vain sängystä pois, pissannut kauemmas nukkumapaikalta ja mennyt takaisin nukkumaan.

Olemme myös harjoitelleet ulos pissimistä. Vielä se ei ole onnistunut kuin kerran, mutta eiköhän sitä tästä selvitä eteenpäin, kun pahimmat pakkaskaudet menevät ohitse.

Viivilandia kiittää ja kuittaa...

----------------

Time passes really quickly while watching these dogs. It is just so exciting, how those two together get along and settle the score.

Viivi and adventures

I have started to return to normal everyday life with Viivi. That means the worst frosts are finally over and we can go to our walks. Yay! It has been nice when she has got to break away from the constant harassment. Lexie tries to be indeed the best of it, that she can bite Viivis buttocks or click beard hair.

Viivi has started properly her way to dominance. She always trows Lexie if this starts to bark or tries to take over. Viivi fights over toys now. Fortunately, even though the games were really nice and good, Viivi understand that Lexie is still small little puppy.

Lexie and the life in the new home

Lexie is indeed a captivating persona. She can be pretty and then on the other hand very mean. Lexie eats everything possible thing, what can be found on the floor. We had plenty of newspapers as diapers at first on the floor, but we have been forced to reduce their number by the fact that Lexie likes to eat paper. Now the leaves are only to pissing and pooping zones. Perhaps some point we move out to pee and poop.

Lexie has been enjoying the last days of eating my backdoor shoes. Finally I got fed up with a full-time guarding and saying "HYIII!" I put some tapasco to them a little (habanero tapascoa) to end the biting. I left my shoes on the floor, and I waited for what would happen. Lexie, as usual, went to the shoe's and took one bite. After this began to happen: the head retreats quickly from the shoes, after she smack her mouth and cleaned it with paws. After that Lexie ran around the place coughing and moving her head waving. I gave her some milk, so the worst burning would be eliminated. Thereafter, no slippers were no longer bitten by Lexie.

Lexie is a feisty fellow. If you deny her something, she barks back to you. It is a very different thing from when you compare her to Viivi. Viivi always did as told without the awful power of persuasion. Let's see what happens here. You just have to be strict.

Lexie has also proved to be an actual gazelle. Yesterday, I cleaned the studio and then I heaped a so-called wall so that the girls "would not get in the studio". There would be lot of little stuff on the floor, which get easily to Lexies mouth. Viivi did not come there, because when you deny her something, she will not do it. Lexie on the other hand climb over the wall and then stayed to stand on the wall. There she would stay and watch the world or go and find a stick and eat it there - top of the wall. From so high is so nice to look at the world. The actual king of the hill complex is being created.

Most wonderful thing is that at nights we sleep very peacefully. No whining at nights. Long night's sleep in a very calm state - which is really wonderful! She does pee at night, but then she rise from off the bed, pees and then comes back to sleep.

We've also been practicing peeing out. Yet it has failed more than once, but I think we'll get there after the worst frost season.

Viivilandia - over and out...