HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

8. elokuuta 2010

Sawo Show 7.8.2010

Tämä viikonloppu oli sitten omistettu koirailulle. Kävimme nimittäin Kuopiossa Sawo Show'ssa katsomassa, mihin me pystytään pitkästä aikaa. Koska Kemi jäi välistä, meidän piti hakea täältä sitten lisää kannustinta tulevaisuutta varten. Minulle riittäisi, että saisimme EH:n tai ERI:n, jonka jälkeen voisimme hakea 1. ruusuketta. JEE! Tämä vuosi otettiin näyttelyiden kannalta ns. vasta-alkajina, joten olimme asettaneet sen tavoitteeksi tänä vuonna.

Lauantai osoittautui taas todella porottavan kuumaksi Kuopiossa. Viimeksi, kun kävimme Kuopiossa, asteita oli mahtavat 35 tai jotain ja tämä ei hirveästi hävinnyt sille helteelle. Onneksi paikalla oli tuttuja kasvoja ja saimmekin paikan Sipolan Juhan ja Tynin Seijan teltasta -- SUURI KIITOS!! --, koska ilman telttapaikkaa, olisimme olleet ns. pississä. Helle oli hirveä. Onneksi ei tarvinnut välittää kauheasti enää nyt siitä, että seisoisi koko ajan auringon porotuksen alla.

Lista seuraavia kesäkisoja varten:
---

Sheltit olivat tänään kehässä nro 15. Kaikkiaan shelttejä oli kisassa mukana 77: pentuja 5, uroksia 27 ja narttuja 45. Tuomarina toimi tänään Alan Bradshaw Uusi-Seelannista.

Kehä tuli nopeasti eteen (aika kuluu mukavasti poristen asioista ja koiraa puunaten ja harjaten + kuulumisia vaihdellen) Tuomarin linja näytti olevan tiukka urosten kohdalla -- ERIä tippui todella vähän. Patekin (Viivin veli) sai tuta sen, kun Minnan mukaan Pate sai vain "Pyh-EH" ja sijoittui ensimmäiseksi. (!!!) HUOKAUS! Kun joskus osuisi meidänkin kohdalle. :D

Onneksi tuomari oli tytöistä enemmän innostunut ja neidit saivatkin sitten vaaleanpunaista enemmän. Kehään juoksimme onnellisina ja rentoutuneina - KERRANKIN. Olin hyvällä tuulella, joka sitten näkyi. Valitettavasti hyvä tuuli ei kauaa jatkunut, koska perässämme kehässä kulki koira, joka yrittää syödä Viivin hännän (!!!!). Tosiaan ko. koira haukkua räksytti koko kehän ajan Viiville ja Viivi pinkoi pakoon. Yritin tosin korjata tilannetta hieman rauhoittelemalla Viiviä, mutta se ei hirveästi auttanut. (Lohdutuksena ko. koira sai H:n, mutta olisi saanut saada kyllä käytöksestä T:n.)

Koska tuomari oli mies ja harmaa & parrakas sellainen, Viivi tietysti hieman säikkyi vieraan miehen kosketuksia eli painautui pöytää vasten, mutta ei murissut tai ärissyt tai muuta. Ihan rauhassa sai katsoa neitiä ja neiti oli nätisti. Tuomari antoi minulle samalla neuvoja, miten saada koira käyttäytymään miehiä kohtaan tulevaisuudessa hyvin eli anna nakkeja vieraille vastaantuleville miehille, jotta he voivat antaa nakin takaisin Viiville ja näin totuttaa. Ihan hassua saada kilpailuissa neuvoja, jotka todellakin ovat tarpeen...

Kävelyssä Viivi meinasi tehdä Raahet eli aikoi juosta pois miehen luota niin pian kuin mahdollista, mutta minä odotin, että neiti rauhoittui ja pääsimme kävelemään mukavasti. Molemmat menivät kivasti: niin edestakainen kävely kuin ympyräkin. Pöytä jäi vain harmittamaan, joka näkyi sitten arvostelusta. Tuloksena EH eli erittäin hyvä, jonka arvostelun aikana tuomari sanoi sihteerille, että: "What a pity."

Tienasimme kuitenkin ykkösruusukkeen, joten olen tyytyväinen.

Koska ERIä tuli viisi kappaletta, emme jääneet sitten enää odottelemaan, vaan hain todistuksen, keräsimme kamamme ja lähdimme shoppailemaan alueelle. Mukaan sieltä lähti vihdoin varustelaukku, jonka perään olin kuolannut Oulusta asti. Hyvä reissu ja tuli tehtyä.