HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

9. kesäkuuta 2010

Pesua ja mätsäreitä

Tulipa tuo pääkuvakin muokattua Viivin elämän näköiseksi: tarkkailua, lenkkeilyä, agia + näyttelyitä.

Omistaja aloitti opettajamaisen kesälomansa puoli viikkoa sitten, joten nyt on neiti nauttinut, kun on joku ollut kotona koko ajan. Olemme käyneet lenkeillä päivällä, mistä herkusta sai neiti nauttia vain ajoittain - nyt joka päivä. "Hei! Tähän voisi tottua!"

Aamut Viivillä menee nukkuessa, koska ilmeisesti vanhan rutiinin mukaan näin on tehty aina: omistajat lähtevät töihin, joten minä menen nukkumaan. Keskipäivällä Viivi herää tähän maailmaan ja tarkistaa ensin tilukset istumalla nojatuolissa. Tämän jälkeen syödään ja sitten kaivattaisiin leikkiseuraa. Tässä vaiheessa olemme lähteneet lenkille. Kun päivät alkavat tästä lämmetä, taidamme vaihtaa päivälenkit aamu- ja iltalenkeiksi kuumuuden takia.

Näin kesällä on huomannut tarvitsevansa aurinkolaseja. !KOHAHDUS! Olen tosin sellainen ihminen, että en halua palata ajassa taaksepäin, vaan mennä eteenpäin. Olen kokenut 80-luvulla tuon isojen lasian villityksen - kutsuimme sitä pieninä hakattujen naisten muodiksi ja sitä se edelleen minulle on. Valitettavasti en näe sitä kauneutta niissä kasariasioissa. Ne on suoraan sanottuna perseestä isolla p:llä. Löysinkin sitten Oakleyltä lasit, jotka voisivat passata minulle. Koska olen vaalea ja pisamainen, ruskeat lasit voisivat olla in.

Kävimme Viivin kanssa eilen läpi taas näyttelyihin valmistautumisen isolla v:llä. Neiti piti pestä taas, joten se itsessään karvanlähtöaikana on hommansa. Ennen pesua neiti pitää harjata kunnolla, että pahin irtokarva lähtee. Tämän jälkeen mennään suihkuun, jossa lähtee myös iso kasa karvaa. Lopuksi vielä kuivaus, jolloin viimeiset turhat haituvat lähtevät liikkelle. Viivi ei pitänyt toiminnasta yhtään, mutta rohkeasti sen suuremmin murisematta neiti kesti sen.

Kuivauksen jälkeen eteeni asteli kaunis tricolour-narttu. Kenelläkään ei ole kauniinpaa koiraa, ajattelin. Lähdimme sitten näyttämään itseämme kaupungille - Äimärautiolla K-raudan pihalla oli match show. Vaikka emme sijoittuneet, emmekä saaneet punaista nauhaa, pääsimme harjoittelemaan oikeaa näyttelytilannetta. Tänäänkin menemme näyttelyharjoituksiin Haukkikselle ja sen jälkeen shelttilenkille.

Kaiken tämän jälkeen Viivi oli niin naatti, että ilta ja yö sekä hieman aamullakin nukuttiin kuin tukki.