HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

19. maaliskuuta 2010

Näyttelyharjoituksia ja shelttilenkkeilyä - 10 kk

Olemme nyt viime viikoina juosseet paljon shelttilenkeillä. Niistä neiti tuntuu nauttivan, joten mikä ettei siellä sitten käydä. Lenkeillä on aina kavereita, joiden kanssa leikkiä ja temmeltää. Joka kerta, kun käännymme sunnuntaina Haukkukeitaan tielle, alkaa Viivi temmeltää takapenkillä. Ilmeisesti se on alkanut jo huomata, että tämä on se kiva paikka.

Olemme myös nyt harjoitelleet näyttelyä varten. Parilla viime kerralla emme päässeet mukaan, mutta Active Dogin hallilla olemme käyneet molempina kertoina. Se on todella viihtyisä paikka Martinniemessä Haukiputaalla. Viime kerralla harjoittelimme taas kävelemistä näyttelyhihnassa, pöydällä olemista ja muutenkin sitä, miten näyttelyissä pitää toimia. Neiti tuntuu tietävän, että tämä on sitä tylsää hommaa, mutta into olisi vielä juosta toisten kanssa samaan aikaan.

Olemme nyt ilmoittautuneet Juvalle erkkariin. Lähdemme sinne katsomaan hommaa, miten se menee. Kauheasti jännittää ko. reissu jo ennakkoon. Odotuksia en aio asettaa, koska se on ensimmäinen kerta. Katsotaan, miten se menee.

Tässä muutama otos näyttelyharjoituksista:

Kävimme myös eilen Maaritilla pyörähtämässä pitkästä aikaa. Viivi pääsi taas tapaamaan perhettään. Meidän tytöllä virtaa olisi riittänyt vaikka mihin, mutta valitettavasti ilta ole kaiken innon käyttämiseen liian lyhyt. Ehkä ensi kerralla sitten ehditään enemmän. Lumi näytti olevan lopulta leikkimisen suhteen samalla aaltopituudella Viivin kanssa, vaikka hieman aluksi kierreltiin ja haisteltiin ujosti. Ennen lähtöä haukku raikasi molempien päistä innostuneena ja koko lauma juoksi taloa ympäri.

Maaritilta kyselin myös näyttelyä varten asioita, mitä pitää muistaa. Pitää muistaa vielä kysyä jälkeenpäin muistilistanen häneltä, kun käymme kylässä vielä ennen näyttelyitä.

Maarit trimmaili hieman Viivin korvaseutua ja näytti, miten koira harjataan näyttelyihin. Ihan meinaisi pää mennä sekaisin, kuinka paljon asioita pitää muistaakaan...

Mahdollisesti saamme lainaan muutaman tavaran Maaritilta näyttelyä varten. Toisaalta ajattelin, että taidan hankkia Viivin tavaroille ihan oman pakin eli työkalulaatikon, johon voin ne kaikki laittaa talteen. Muuten ne pyörii kaikkialla.

Näyttelyissä tarvittavaa alustavasti:
- näyttelyhihna
- häkki
- rekisteripaperit
- nro ja hakaneula
- harjat + vesipullo
- sakset
- herkkuja

Tehtävä ennen:
- 2 vk ennen pestä
- valkoiset alueet ennen reissua
- kynnet leikata
- tassukarvat trimmata
- takut suoristaa