HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

14. helmikuuta 2010

Shelttilenkkeilyä ystävänpäivänä 14.2.2010

Ystävänpäivä osui mukavasti tänä vuonna sunnuntaille, joten shelttilenkkeilykin sujui ystävänpäivän merkeissä. Paikalle oli kerääntynyt perinteinen sakki taas lenkkeilemään. Tämä kerta oli tosin meille ensimmäinen tälle vuodelle. Juoksut piti odottaa alta pois, että pääsimme taas lenkkeilemään.

Tänä viikonloppuna on ollut mahtavat kelit. Jotenkin tätä kevättalvea on odottanut, että aurinko alkaa paistaa taas ja kelit muuttuvat mukaviksi, koska aurinko jo lämmittää piskuisen verran paistaessaan.

Eilen Petri kävi Viiviä lenkittämässä päivällä. Olivat käyneet kävelemässä Ketolanperälle päin metsässä. Siellä vastaan oli tullut hevosia, joita emme olekaan Viivin kanssa nähneet polulla vielä kertaakaan, mutta Kellossa Viivi on niitä aitauksessa ihastellut. Neiti oli kaukaa katsellut, mitä nuo ovat, ja sitten ponkaissut sinne suuntaan vikkelästi haistelemaan. Petrillä oli ollut vaikeuksia pidätellä huudoilla neitiä paikallaan, että se ei joutuisi hevosien jalkoihin. Ratsastajat olivat naureskelleet, että on siinä rohkea koira.

Shelttilenkillä tänään tapasimme taas pitkästä aikaan tuttuja shelttejä, joiden kanssa Viivi jatkoi heti siitä, mihin viimeksi oli jäänyt. Pipa on vissiin Viivin ehdoton suosikkileikkikaveri, kun joka kerta heidän tavatessaan, ne aloittavat kauhean tohinan. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus.

Shelttilenkit lähtevät liikkeelle Haukkukeitaalta aina sunnuntaisin. Käymme sellaisen 1 - 1,5 tunnin lenkin metsässä ja koirat saavat juosta siellä vapaana. Siinä lenkin aikana ihmiset kävelevät varmasti 1/3 siitä, mitä koirat juoksevat, koska ne kiitävät edestakaisin lenkkipolulla koko lenkin ajan innoissaan kisuten ja jahdaten toisiaan. Välillä haukutaan ja välillä hieman vinkaistaankin, kun leikki menee liian rajuksi, mutta suurimman osan ajasta koirat leikkivät keskenään iloisella tavalla.

Tässäpä muutama video tältä päivältä: