HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

1. elokuuta 2009

Lauantai 1.8.2009

SYNTYMÄPÄIVÄT LÄHESTYVÄT

Tänään tyttö täyttää jo 11 viikkoa. 16.8. tulee täyteen maagiset kolme kuukautta. Jännää on ollut seurata tytön kasvua...

Tämä viikko on mennyt huristen ohitse. Paljon on tapahtunut taas ja vieraita on käynyt Viiviä ihastelemassa. Peten kanssa nauramme, että kun olimme kaksistaan, meillä ei vieraita juuri näkynyt, mutta nyt kun saimme "perheenlisäystä", ovikello on soinut taukoamatta.

Tällä viikolla kävimme Viivin kanssa ensimmäistä kertaa yökylässä: kävimme Mervin ja Mikon luona Lumijoella. Olemme keränneet sellaista listaa, mihin asioihin Viivin pitää tutustua nyt ennen 12. viikkoa. Mervin ja Mikon luona pääsimme rastittamaan muutaman asian: kissat ja yöpymisen muualla kuin kotona.

Mervilla ja Mikolla on kaksi kissaa, Maija ja Roope, sekä sitten naapuriin oli muuttanut vasta nuori Tero-kissa. Roope ei Viivistä hirveästi välittänyt ts. istuskeli tai makasi lattialla ja antoi Viivin käydä nuoleskelemassa ja tökkimässä tiettyyn pisteeseen asti. Maija taas oli ihan toisenlainen: se juoksi heti karvat pystyssä ja korvat luimussa Viiviä karkuun. Tero olikin sitten omituinen tapaus Roopeen ja Maijaan verrattuna. Tero seurasi Viiviä, kun olimme ulkona kävelemässä. Kun sitten laitoimme Viivin kiinni aitaan, että se ei karkaa, päätti Tero tulla ahistelemaan Viiviä ja taputtelemaan sitä aika tiuhasti kuonoon. Lopulta Tero ajoi Viivi-paran terassin alle piiloon. Tässä vaiheessa minä menin ja pelastin Viivin. Ihmeellinen kissa...

Yökylässä oleilu meni muuten mukavasti. Muutama pissa pääsi sisälle ja kakkakin piti tehdä sisälle, kun narussa ei sitä ulos rassu osannut tehdä. Onneksi pesulalaskua ei vissiin postissa kuitenkaan tule. Unille Viivi alkoi vasta, kun omistaja oli vuorannut nukkumapaikan omilla vaatteillaan.

Tällä viikolla Viivi on myös päässyt tutustumaan pieniin lapsiin tosissaan. Naapurin tytöt ovat todella ihastuneita Viiviin. Aina, kun he kuulevat, että Viivi on pihalla, he ryntäävät joukolla sitä leikittämään. Näin meidän Viivi oppii lasten kanssa olemaan. Toisaalta täällä kävi Petrin siskontyttö Wilmakin kylässä viikolla. Wilma on vähän päälle vuoden ikäinen. Viivi tykkäsi Wilmasta paljon ja tunne oli molemminpuolinen. Wilma nauroi ääneen, kun Viivi kävi lähellä kuonolla nuuskimassa käsiä ja naamaa. Oli suloista katsoa sitä menoa. Viivillä häntä vipattaa ja tanssiaskeleita piti tehdä paljon, kun taas Wilma nauraa pientä lapsennaurua ja naama tekee iloisia ilmeitä. Wilmallakin taisi jalat hieman tanssahdella ilosta.

Torstaina Viivin listasta rapsimme myös sen, kun vieras on meillä yökylässä. Petrin kaveri Marko tuli käymään meillä grillailemassa ja yökylässä torstaina. Viivi pääsikin sitten tutustumaan uuteen naamaan. Hieman arastelivat molemmat toisiaan eli ts. Viivi ei ollut Marko-ihminen ja Marko ei ollut koiraihminen.

Edelleen saa ihailla tuon tytön nukkumiskykyä öisin: ei ininän ininää. Jokaisen yön olemme saaneet nukkua rauhassa. Aamullakin voimme jatkaa unia sen kuuden tai seitsemän aikana heräämisen jälkeen, koska se on vain tarveherätys. Kun Viivi on tehnyt tarpeensa pihalle - yleensä pisut ja kakin - se tulee takaisin nukkumaan tai rauhoittuu puremaan jotain leluaan omaan punkkaansa makkariin. Tämä ei muuttunut, vaikka talossa oli vieras ihminen aiheuttamassa ääniä olohuoneen puolella. Tyttö nukkua tuhisi yön normaalisti. Vain vieraalla ja talon herralla oli vaikeuksia nukkua, mutta me tytöt nukuimme hyvin.

Punnituksen teimme tänään. Neiti oli hieman vähemmän kasvanut nyt. Painoa on tällä hetkellä eli 11 viikkoisena 2767 g. Painoa oli tullut vajaa 200 g viikon aikana. Tästä tulikin sitten sellainen olo, että nyt tarkistetaan tytön ruokamäärä ja nostimmekin sitä sitten taas hieman. Aikaisemmin olimme syöttäneet 4 x 0,25 dl ruokaa + naksut opetuksesta, kun nostin sen tänään 4 x 0,4 dl ruokaa + naksut. Katsellaan ja kummastellaan, jos vaikka tyttö saisi syötyä kaiken. Olen myös miettinyt, jos ruoan nostaisi 10 % tuosta tytön painosta eli 2,7 dl ruokaa. Katsotaans syökö se mitä siitä ja vähennetään se sitten tarpeen mukaan 2/3 siitä.