HUOM!

Kuvien käyttäminen ilman lupaa on tekijänoikeusrikos. Tämän blogin kuvia ei saa käyttää virtuaalikenneleissä eikä muissakaan samantyyppisissä asiayhteyksissä.

VALIKKOPALKKI

10. heinäkuuta 2009

1. ilta - perjantai 10.7.2009

Tänään olemme pienen koiran uusia vanhempia.

Kävimme hakemassa Viivin tänään, perjantai-iltana, kotiin Kennel Dashingista. Aluksi sopimuksena oli hakea Viivi vasta huomenna, mutta saimmekin luvan hakea pieni tyttö kotiin jo tänään. Nyt olemme tällaisen pienen mussun onnellisia vanhempia.

Koko viikon olen tärissyt ja ollut jännittynyt tästä kokemuksesta, mutta nyt ei ole enää mitään hätää. Nyt Viivi on tullut kotiin ja kaikki se etukäteisjännitys on rauennut.

Ajomatka toiselta puolelta Kempelettä oli Viiville mielenkiintoinen: koko ajan katse oli kopasta tiukasti ikkunasta ulos ja jokaista liikettä piti seurata. Välillä piti hieman itkasta, koska sisko ja isommat koira jäivät kenneliin. Ne, joiden kanssa Viivi oli viettänyt arvokkaat ensimmäiset viikkonsa.

Kun saavuimme kotiin, laskin kopan lattialle ja nostin Viivin katselemaan maailmaa rauhassa. Pienen arastelun jälkeen Viivi lähtikin kiertelemään paikkoja. Hieman piti itkeä, koska missään ei ollut tuttuja hajuja. Onneksi Kennelin omistaja oli laittanut meille mukaan viltin, missä oli kennelin hajuja. Laitoin sen Viivin sängylle, että siinä olisi yksi turvapaikka ja tuttu tuoksu. Siitä tulikin sitten tutkimusreissujen jälkeen ns. tukikohta. Huomenna otan ko. viltin pois, koska haluan, että Viivi tottuu meihin nopeasti.

Syötin Viivin, koska itkeminen taisi johtua suurimmaksi osaksi nälästä. Neiti olikin ahnaasti ruokakupissa kiinni, kun laitoin sen Viivin eteen. Kun ruoka oli hävinnyt, alkoi itkeminen, että lisää. Valitettavasti ei makeaa mahan täydeltä ja nostin ruokakupin pois näkyvistä. Vesikuppi saa aina olla lattialla, mutta ruokakuppi ei.

Hieman leikkittyä ruoan jälkeen tulikin sitten ensimmäinen kakka - ja sitä oli ihan kovasti koiran kokoon nähden. Yritin saada Viivin kakkomaan ns. pissialustan päälle, mutta ei ... ei onnistunut. Takaovella taisi tuoksua ulo paljon paremmin.

Nyt istun olohuoneessa ja Viivi löysi turvallisen nukkumapaikan jalkojeni juuresta. Siinä Viivi ilmeisesti tuntee olonsa turvalliseksi.